SITOTEHNIKA
::::::
 

Ситопечат | Тампон | Топъл печат | UV |Машини |Оборудване |Статии |Форум

Untitled Document
111111111
111111

Информация

 
:::

Текстилен печат

Ситопечатна форма

Графичен печат

Въпроси и отговори за ситопечатно оборудване

11111111
11111

Новини

 
:::

Машини за топъл печат

Машини за топъл/gold/ печат.

Клишета

Рамки

Тунелни сушилни

Kонвейрни сушилни за директен и трансферен печат.

Ръчни принтери с размер 50 х 70

Ситопечатни машини

Малкия ръчен принтер на Ситотехника е идеално решение за малкия бизнес.

Карусели за печат на фланелки

За контакти: София, ул.Лепенец 25, тел.8477763, виж на картата>>> email: info@sitotehnika.com
Български знамена
 
1111111

Текстилен печат.

Ръчни текстилни принтери (карусели)

Първо - какво е максималното количество цветове което ще печатате. Растер или плътен цвят?

Ако ще печатате "класически" растерен печат (CMYK, емулация CMYK), то няма смисъл да обръщате внимание на "карусели" с по-малко от шест цвят и ето защо:

• CMYK - това са четири цвята , но при съвременните пластизолни мастила може да присъства допълнителен бял, например Fine White (Union Ink, серия True Tone), който се печата даже и на бели тъкани за допълнителна яркост. Ако ще се печата на цвят различен от белия - обезателно се печата бяла подложка.

• Емулация CMYK - например, програма за цветоотделяне, като Fast Films, позволява да се емулира CMYK, но минималното количество цветове е 5+2 бели. Ако се печата на фанелка, цвета на която съвпада с един от представените, то 6 цветен принтер и добър дизайнер, който да се справи професионално с цветоделянето,ще ви свърши работа, но ако искате да сте върха в растерния печат, трябва да се приготвите за "осмица", като минимум.

• Стохастически растер - практиката показва, че на ръчно оборудване е сложно да се печатат такива работи, особенно, ако става дума за пълноцветен печат. Количеството цветове, в този случаи, рядко биват по-малко от 10, ако не искате да развалите крайния резултат, разбира се.

Наличието на микрорегистрация не подлежи на обсъждане. Ако ще печатате прости щрихови работи - два-три цвята на работни и рекламни облекла - най-добре си купете настолен карусел с една маса дори и без микрорегистрация, но ако ще печатате големи тиражи, то с една маса работата ще е истинско мъчение. Производителността, както сами ще видите, ще бъде много малка.

Практически всички фирмени карусели, имат следните параметри:

• Микрорегистрация - позволява плавно преместване на рамката във всички направления за точно и бързо съвпадане на цветовете. Първия въпрос, който ще зададете на продавача при покупка на карусел - има ли микрорегистрация? Ако няма, знайте, че да печатате сложни и критични работи няма да можете. Обърнете внимание на конструктивните особености на микрорегистрацията. Виждали сме модели, с луфт повече от 5 мм, при такъв допуск микрорегистрацията просто не е нужна и ще изпълнява декоративна функция. Добрата микрорегистрацията работи с минимално усилие и е съвършенно точна.

• Уловители. При отпускане на рамката, се фиксира обикновенно между два стоманени шипа, което осигурява точно съвпадение на цветовете в продължение на дълъг период. Главното е тези уловители да са надеждни и при улавяне да отсъства луфт.

• Регулировка ъгъла на наклон на рамката - за добиване на паралелност между масата и рамката в отпуснато състояние. Една от най-важните регулировки е за добиване на точност на печата при използоване на фронтална настройка на рамката. Ако каруселите имат само фронтална настройка - без тази регулировка не може да се постигне паралелност м/у масата и рамката в дълбочина.

• Регулировка ъгъла на наклон на масата. След като карусела е монтиран и установен в цеха, първото което трябва да се направи е да се подравнят масите, тоест всички маси да бъдат паралелни помежду си. Това може да се постигне с тази регулировка, затова при покупката си, непременно се поинтересувайте, как това може да се направи при този модел? Ако не може - много съжаляваме за вашия избор.Обърнете внимание на конструктивните особености на тези регулировки - колко са удобни, ефикасни и коректни.

• Регулировка на печатната височина (Off-Contact) - изменение (до 6 мм) на разстоянияето между масата и шаблона при отпусната рамка. Ако такава регулировка не е предвидена, смело се обърнете и излезте /без коментари/.

• Регулировка усилието за повдигане/отпускане на рамката - увеличива производителността и намалява умората на оператора.

• Специални упори във възлите за въртене на масите и печатащата станция. От централните упори на които се държи цялата конструкция зависи точността и повторяемостта на на печата.

• Модулна конструкция - някои модели имат модулна конструкция, при което младшите модели могат да се разширят до старши. Например 4 цветен принтер може да бъде разширен до 6 цветен, а принтер с една маса се разширява до 4 или 6 въртящи се маси.

• Точна конструкция. Оценете, колко устойчива и точна е конструкцията. Изискайте пробен печат.

• Регулировка на височина. На фирмените карусели, като правило е предвидена регулировка на височината, което разрешава оптимален подбор на нужната височина на принтера в зависимост от височината на работника.

• All Heads Down - възможност за печат едновременно на няколко печатара на един многоцветен карусел. Например, на един карусел с 6 цвята/6 маси могат едновременно да работят 4 печатара + един човек, който ще сваля и поставя изделията. При това едно място остава за подсушаване на изделието.

• Безопасност на експлоатацията. Практически всички ръчни карусели имат пружини за повдигане/отпускание на рамката. Тези пружини понякога така се изстрелват и летят из цеха с бясна скорост поразявайки всичко по пътя си. Но някой по-удачни модели имат специална конструкция която не позволява на палавите пружини да излетят.

• Гаранция. Обичайно, гаранцията на фирменото оборудоване е 1-3 години.

Автоматични текстилни принтери >>>

 

Copyright © 2002-2007 Sitotehnika  All rights reserved. Всички материали са собственост на Ситотехника. Публикуване само с разрешение от собственика. bottom

За контакт: тел.02/8477763 , 1517 София, ул. Лепенец 25, карта >>>