SITOTEHNIKA
::::::
 

Ситопечат | Тампон | Топъл печат | UV |Машини |Оборудване |Статии |Форум

Untitled Document
111111111
111111

Информация

 
:::

Текстилен печат

Ситопечатна форма

Графичен печат

Въпроси и отговори за ситопечатно оборудване

11111111
11111

Новини

 
:::

Машини за топъл печат

Машини за топъл/gold/ печат.

Клишета

Рамки

Тунелни сушилни

Kонвейрни сушилни за директен и трансферен печат.

Ръчни принтери с размер 50 х 70

Ситопечатни машини

Малкия ръчен принтер на Ситотехника е идеално решение за малкия бизнес.

Карусели за печат на фланелки

За контакти: София, ул.Лепенец 25, тел.8477763, виж на картата>>> email: info@sitotehnika.com
Български знамена
 
1111111

Междинно сушене

Значението на междинното сушене не трябва да се подценява. Без добро подсушаване няма да получите качествени резултати. Междинната сушилна трябва да нагрява само текстила но не и ситото защото пластизолните мастила започват да полимеризират при температура над 90 С. Най-подходящи са сушилните от кварцови нагреватели или нагреватели от затворен тип, които нагряват равномерно повърхността и имат финна регулация на температурата за да могат да се използват и за крайно сушене при малки тиражи.

Тунелни конвейрни сушилни

Окончателното сушене е много важно. Стандартните конвейрни крайни сушилни са два типа - с принудителна циркулация на въздуха в тунела и без такава. Ако ще работите с водоразтворими мастила е добре сушилната да има вентилатор. Тунели без принудителна циркулация са само за сушене на пластизолни мастила и ако вие ще печатате само пластизол , то обърнете внимание на тези модели. Във всички други случай - печат със солвентни или водоразтворими мастила ще се нуждаете от тунел с принудителна циркулация /в сушилна без циркулация се получава ефекта на сауната/. Ако ще сушите водоразтворими мастила без специални добавки /фиксатори/,изделието трябва да престои в тунела с принудителна циркулация не по-малко от 2 минути. Нагряването тук не е така важно - може да бъде инфрачервено или кварцово. В по-добрите модели височината на нагряващите панели може да се регулира както и скороста на движение на лентата. Специална термуостойчива лента от стъклопласт и тефлон. Регулация на температурата.

• UV конвейрни тунелни сушилни - Исползват се за сушене на мастила и лакове с ултравиолетово втвърдяване. Това е високо технологично оборудване и не ви съветваме да купувате от недоказани производители защото то може да бъде опасно за здравето на вашите работници и да си навлечете проблеми с организациите за охрана на труда. UV сушилните имат такива важни параметри като W/см - мощност на излъчване на линеен см на лампата, енергия на излъчване, която може да се измери с радиометър. За постоянна точна работа скоростта на конвейра трябва да се регулира много точно. Като правило сушилните имат степенчато изменение на мощноста на излъчване, цифров спидометър на скоростта на лентата,система за охлаждане на лампата и рефлектора за удължаване на живота и. Типична UV лампа например дава 35% UV и 65% - топлина. Лампата отделя озон с който също трябва да се справите, а също така и вредни лъчи. Има смисъл да купите само фирмена UV сушилна за да си спестите проблеми и да решите правилно задачите си.

Автоматични текстилни принтер (за краткост АТП)>>>

.Ръчни текстилни принтери (карусели) >>>

Copyright © 2002-2007 Sitotehnika  All rights reserved. Всички материали са собственост на Ситотехника. Публикуване само с разрешение от собственика. bottom

За контакт: тел.02/8477763 , 1517 София, ул. Лепенец 25, карта >>>